Copyright © Humor Shkodran & Barcaleta per te gjithe Shqiptaret. | Published By Gooyaabi Templates | Powered By Blogger
Design by WebSuccessAgency | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com

A blog created by

This is a static content section widget. It is a handy way to show additional content at the widgetized page. The static content section widget outputs the contents of a selected static page. You can use as many instances of the static content section widget you wish, to create the ideal page structure.


About Me

About Me

Labels

A TEXT WIDGET4 Pyetjet Qe Detyruan 120 Perdhunues Te Pranojne Krimin E Kryer.


Views:
BY
0 COMMENTS
Pjesemarresit e ketij studimi ishin njerez normale. Dhe po ti pyesnit nese kishin perdhunuar ndonjehere ata do te thonin "JO" me bindje. Por riformulimi psikologjik i pyetjeve sjell pergjigje shokuese.
JO do te thote JO, GJITHMONE!
Zbulohet se nese ben pyetjet e duhura ne menyren e duhur, disa meshkuj do ju tregojne se jane perdhunues. Thjesht ... do ta pranojne. 

Kushti i vetem ... mos perdorni fjalen "perdhunim". Thjesht pyetini cfare kane bere.

Shkencetaret pyeten 1882 meshkuj: 
"Keni provuar, dhe per arsye te ndryshme nuk keni arritur, te kryeni marredhenie seksuale me nje te rritur duke perdorur apo duke kercenuar se do te perdorni dhunen fizike (bllokim krahesh, mbajtje me dhune etj) nese nuk pranonin?

dhe gjithashtu i pyeten:  "Keni kryer marredhenie seksuale me dike, edhe pse personi nuk donte, duke perfituar se sihte teper i intoksikuar (nga alkoholi apo droga) per ti rezistuar avancimeve tuaja seksuale (psh zhveshjen e tyre)?
120 u pergjigjen po. (Ky eshte perdhunim.) 1882 burra. 120 perdhunues. U pranuan gjithsej 483 raste perdhunimi dhe perpjekje per perdhunim. 483.

Ky grup i vogel qe pergjegjes per 314 krime seksuale. Nje mesatare prej 12 krimesh per person.
Si arrijne ta kalojne lumin gjithmone? Asnje nga keta burra nuk u arrestua ndonjehere.

Nga 120 perdhunuesit qe pranuan fajin e tyre 44 e bene vetem nje here, pjesa tjeter prej 76 vetesh kreu 90% te krimeve. Nga keto 76, 50 e perseriten krimin 2 deri 4 here dhe 26 nga 5 deri 50 here.

Studimet u kryen ne 2002 dhe 2009 nga D.Lisak, P.M.Miller, S.K.McWhortel.
Fakte te tjera shokuese? Sipas te dhenave te 1997 99% e perdhunuesve ne USA jane meshkuj edhe pse 97% e perdhunuesve nuk shohin asnjehere deren e burgut, as edhe per nje dite. Sipas National Violence Against Women Survey, 1 ne 6 gra Amerikane ka qene viktime perdhuni apo perpjekje per perdhunim te pakten nje here ne jetes e saj. Gjithashtu kjo vlen edhe per 1 ne 33 meshkuj Amerikane. Se fundmi mendohet se, duke qene perdhunimi edhe nje ceshtje morale, mbi 60% e rasteve te saj nuk raportohen fare ne polici. Mendoni se sa mund te jene keto shifra ne Shqiperi?

Popular Posts